+6019 4101 400

8 April 2023, Sabtu – Majlis penyampaian wang zakat Etiqa family takaful & iftar Ramadhan kepada 300 orang pelajar University College Bestari.

Seramai 300 orang pelajar Universiti College Bestari telah menerima sumbangan zakat daripada Etiqa Family Takaful dan makanan berbuka puasa sempena Majlis Penyampaian Wang Zakat dan Iftar Ramadhan yang diadakan oleh Unit Pengurusan Asrama dan Kebajikan serta Majlis Kediaman Pelajar.

Majlis yang berlangsung pada hari tersebut merupakan inisiatif bagi membantu pelajar yang memerlukan bantuan dalam menempuh hidup di universiti. Dalam acara tersebut, setiap pelajar menerima sejumlah wang zakat untuk membantu mereka dalam membeli barangan keperluan asas seperti makanan dan peralatan pengajian.

Menurut pihak universiti, sumbangan zakat dan acara berbuka puasa tersebut merupakan satu lagi langkah ke arah memberi sokongan kepada pelajar, terutama mereka yang memerlukan bantuan kewangan. Pelajar yang menerima sumbangan zakat dan menghadiri majlis berbuka puasa tersebut merasa bersyukur dan menghargai bantuan yang diberikan.

Acara ini turut dihadiri oleh pihak pentadbiran universiti, ahli-ahli Unit Pengurusan Asrama dan Kebajikan serta Majlis Kediaman Pelajar. Acara berlangsung dengan penuh semangat kebersamaan dan persaudaraan, di mana semua pihak hadir dapat bertemu dan berbincang bersama.

Majlis Penyampaian Wang Zakat dan Iftar Ramadhan ini merupakan salah satu cara bagi kita untuk membantu mereka yang memerlukan bantuan dalam menempuh hidup di universiti. Semoga inisiatif seperti ini dapat terus dilaksanakan dan memberi manfaat kepada pelajar-pelajar yang memerlukan.