14 Disember 2023, Lawatan dan Program Kecemerlangan Pelajar SPM SMK Machang, Kelantan.

Program Kecemerlangan Pelajar SPM yang dianjurkan oleh SMK Bandar Machang, Kelantan, telah berlangsung dengan lancar dan mendapat sambutan yang menggalakkan.

Program berkenaan telah diadakan di Dewan Teater UCBestari dan menyaksikan penyertaan aktif dari pelajar-pelajar tingkatan lima. Turut serta dalam program ini ialah pensyarah fakulti sains sosial yang memberikan tunjuk ajar yang berharga kepada pelajar-pelajar.

Selain itu, pendaftar dari UCB turut memberikan taklimat penting mengenai peluang pendidikan selepas SPM kepada pelajar-pelajar yang hadir. Taklimat ini memberikan pandangan yang mendalam dan berguna kepada pelajar-pelajar yang sedang merancang langkah seterusnya dalam pendidikan mereka.

Dalam ucapan penutup, guru besar SMK Bandar Machang, mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah terlibat dalam menjayakan program ini. Beliau juga menggesa para pelajar agar terus berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam pelajaran serta mengambil peluang yang ada untuk terus berkembang.